Ingredients:
- 5 medium size eggs
- ¾ cup granulated sugar
- 1 package (5 grams) powder vanilla
- 1 teaspoon baking powder
- 1 ¾ cups all purpose flour
- 2 tablespoons cornstarch
- 3 tablespoons olive oil.
- ½ cup raisins or sultanas, roughly chopped
- ½ cup mixed dried fruit.
- Enough butter or oil spray for greasing bundt pan.
Method:
1) Mix and sieve cornstarch and flour, set aside. Mix raisins and dried fruit, sprinkle with 1 tablespoon flour mixture and set aside.
2) Grease your bundt pan (± 1.5 lt capacity) with butter, set aside. Fill steam pan with enough water, heat up to produce enough steam.
3) Whisk eggs, vanilla powder and sugar until pale and thick (ribbon stage). Fold in flour mixture and mix fruit. Combine olive oil, fold until evenly mixed and no lumps. Pour into the prepared bundt pan, steamed about 45 minutes or until skewer inserted in cake comes out clean.
4) Let it cool ± 10 minutes before unmold.
3) Whisk eggs, vanilla powder and sugar until pale and thick (ribbon stage). Fold in flour mixture and mix fruit. Combine olive oil, fold until evenly mixed and no lumps. Pour into the prepared bundt pan, steamed about 45 minutes or until skewer inserted in cake comes out clean.
4) Let it cool ± 10 minutes before unmold.
Enjoy with your coffee or tea.
Jika mencari "teman" untuk mendampingi teh atau kopi sore hari, mungkin ini cocok banget. Atau sekedar untuk menjamu teman dan keluarga, cake ini cepat, mudah dan praktis dibuat... Coba deh
@(^_^)@
Bahan-Bahan:
- 5 butir telur ukuran medium
- ¾ gelas gula pasir
- 1 paket (5 gr) vanilli bubuk
- 1 sdt baking powder
- 1 ¾ gelas all purpose flour
- 2 sdm maizena
- 3 sdm minyak zaitun.
- ½ gelas kismis atau sultana, cincang kasar
- ½ gelas campuran buah kering (sukade)
- Secukupnya mentega atau oil spray untuk mengoles bundt pan.
1) Campur dan ayak maizena dan tepung terigu, sisihkan. Campur kismis dan sukade, taburi dengan 1 sdm campuran tepung, sisihkan.
2) Olesi Loyang tulban (bundt pan) kapasitas ± 1,5 lt dengan mentega, sishkan. Isi panci untuk kukus dengan cukup air, panaskan hingga menghasilkan cukup uap.
3) Kocok telur, vanilli bubuk dan gula pasir hingga pucat dan kental (ribbon stage). Fold in campuran tepung dan mix fruit. Campurkan minyak zaitun, aduk balik hingga rata dan tidak ada gumpalan. Tuang ke dalam Loyang yang sudah disiapkan, kukus kurang lebih 45 menit atau hingga lidi yang ditusukkan dalam cake keluar bersih.
4) Biarkan ± 10 menit sebelum dilepas dari Loyang/ cetakan.
Enjoy with your coffee or tea.
1 komentar:
Hi Beby.. krn gak pakai timbangan jd saya gak tahu persis brp gr per 3/4 gula itu..tp Beby bs cek link saya utk konversi bbrp bahan di: http://c1tr4sinau.blogspot.com/p/conversion-table.html
Thx ya udah mampir di blog saya, love urs too :)
Posting Komentar